Fantastičan početak Kikanovića u Monacu

Ubacio 17 poena

Fantastičan početak Kikanovića u Monacu

M. Šljivak

Elmedin Kikanović je na fantastičan način počeo sezonu u dresu francuskog Monaca.

Ovaj tim je u 1. kolu LNB lige savladao na gostovanju ekipu Paris-Levallois 77:71 uz odličnu partiju bh. centra u ovom duelu.

Monaco je dobro ušao u meč. Većim dijelom prve četvrtine gosti su imali prednost, a serijom od 10:0 u završnici prvog perioda za plus devet, 18:27.

Gosti su održavali prednost i u drugoj dionici. Paris je konstano bio blizu, ali snage za preokret nisu imali. Na odmor je Monaco otišao sa šest razlike, 40:46.

Nije tim iz Kneževine ni u nastavku dopustio domaćim košarkašima da se previše razmašu. Nakon 30 minuta gosti su imali 10 poena prednosti, 53:63, ali im je prednost ipak bila ugrožena u samom finišu.

Parižani su uspjeli da dođu na minus dva (71:73). Ipak, kada su trebali kreirati veliki preokret, stali su, što je Monaco iskoristio i došao je do pobjede u ovom duelu.

Elmedin Kikanović je odigrao sjajan meč. Ubacio je 17 poena uz osam skokova za 25 minuta na parketu. Isti broj poena kod gostiju je ubacio Sy, dok je kod domaćih Klemen Prepelič ubacio 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti