"Nisam željela igrati za Srbiju, ali natjerali su me"

Jelena Dokić otkriva

"Nisam željela igrati za Srbiju, ali natjerali su me"

E. Škorić

Bivša teniserka Jelena Dokić (34) otkrila je novu zanimljivost - prisiljena je da igra za Srbiju.

U nedavnoj autobiografiji "Nesalomljiva" je Jelena objasnila kako ju je otac Damir zlostavljao od šeste, pa do 19. godine i kako je proživljavala pravi pakao. Ona je, naime, istakla da ju je tukao kaišom i da ju je stalno vrijeđao govoreći joj da je kur**.

Iako je rođena u Osijeku, morala je da igra za Srbiju iako to nije htjela.

"To nije bila moja odluka. Volim Australiju i vrlo sam zahvalna državi koja mi je dala sve što mi je potrebno kada sam s 11 godina došla kao izbjeglica. Osjećala sam se kao Australka i voljela sam igrati za Australiju, ali otac mi je to oduzeo. Imala sam samo 17 godina i natjerana sam iako sam se tome protivila", kazala je Dokić.

Zaigrala je samo na dva Fed cup meča za tadašnju reprezentaciju Srbije i Crne Gore, a njenu karijeru uništio je upravo njen očuh, koji ju je neprestano maltretirao i nije dozvolio da napravi više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi