Fantastična partija Nurkića u pobjedi Portlanda

Bh. centar bio blizu double-double

Fantastična partija Nurkića u pobjedi Portlanda

E. Ganibegović

Portland Trail Blazersi su stigli do pobjede nad Phoenix Sunsima sa rezultatom 114:107.

Blazersi su od početka bili bolji protivnik, pa su nakon prve dionice imali prednost od pet poena razlike, 29:24.

Druga četvrtina je pripala Sunsima, sa 32:33, ali nije mnogo ugrozila vodstvo Portlanda, koji je tako na kraju prvog poluvremena imao prednost od četiri poena razlike, 61:57.

Sunsi nisu toliko zaostajali, a igrali su sve bolje, te su uspjeli da se još više približe Nurkiću i društvu na samo tri poena razlike, nakon tri odigrane četvrtine, pa je tako utakmica ušla u neizvjesnu posljednju dionicu. 

Portland na početku četvrte četvrtine ekspresno stiže na sedam poena razlike, 98:91, pa je u tom momentu izgledalo kao da će rutinski završiti utakmicu do kraja. Ali, situacija na parketu se promijenila, kada je Phoenix zaigrao nešto bolje i smanjio razliku na dva poena, 102:100. Svi su nagovještavali neizvjesnu završnicu, međutim Lillard, Nurkić i McCollum se se potrudili da prije riješe utakmicu i tako svoju ekipu dovedu do nove pobjede. 

Bh. centar je na parketu proveo 27 minuta i za taj period je postigao 17 poena, upisao devet skokova i dvije asistencije, dok su odličnu partiju pružili McCollum sa 23 poena i Lillard sa 25 poena. Devin Booker je na drugoj strani brojao do 34. 

LA Clippersi su poraženi od Detroit Pistonsa sa 95:87. Andre Drummond je bio najbolji pojedinac u redovima Pistonsa sa 15 poena, dok je najefikasniji igrač Clippersa bio Austin Rivers sa 20 postignutih poena. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti