Fantastični Booker srušio Spurse, pobjede Clippersa i Bullsa

Novo blistavo izdanje

Fantastični Booker srušio Spurse, pobjede Clippersa i Bullsa

U noći sa subote na nedjelju odigrano je pet utakmica u NBA ligi.

Košarkaši LA Clippersa ostvarili su ubjedljivu pobjedu protiv Lakersa u Staples Centru (113:97), a najefikasniji igrač utakmice bio je DeAndre Jordan sa 24 poena i 21 skokom.

Chris Paul dodao je 20 koševa, 13 proigravanja i pet skokova, dok su Austin Rivers i Raymond Felton dodali po 15 poena. Lakerse je predvodio Jordan Clarkson sa 21 pogotkom.

Chicago Bullsi su na svom parketu savladali New Orleans Pelicanse sa 107:99.

Domaćina je do pobjede predvodio Jimmy Butler sa 28 poena, osam skokova, šest asistencija i četiri ukradene lopte. Pratio ga je Dwyane Wade sa 22 koša, pet uhvaćenih lopti i isto toliko proigravanja. Bolji od ostalih u redovima gostiju bio je Anthony Davis sa double-double učinkom (36 poena, 14 skokova).

Za inenađenje večeri pobrinuli su se Phoenix Sunsi koji su u Mexico City Areni pobijedili San Antonio Spurse rezultatom 108:105.

Sunsi su do trijumfa došli odličnom igrom u posljednjoj dionici, a ovaj period igre dobili su sa 28:20.

Devin Booker odigrao je još jednu briljantnu partiju. Sjajni šuter meč je okončao sa 39 poena (12/22 iz igre, 12/12 slobodna bacanja).

Najbolji kod Spursa bio je Kawhi Leonard sa 38 postignutih poena.

Ekipa Washingtona opravdala je ulogu velikog favorita u duelu sa ekipom Philadelphije.

Wizardsi su kod kuće slavili sa 109:93 uz dobru partiju Johna Walla koji je zabilježio 25 poena, sedam skokova i sedam asistencija. Na visini zadatka bio je i Bradley Beal sa 20 pogodaka.

Jahlil Okafor predvodio je gostujući tim sa 26 poena i devet uhvaćenih lopti.

U posljednjem susretu večeri Utah je savladala Orlando u svojoj Vivint Smart Home Areni (114:107).

Domaćin je imao petoricu igrača sa dvocifrenim košgeterskim učinkom, a prednjačio je Gordon Hayward sa 23 poena, sedam asistencija i pet skokova.

Rudy Gobert imao je double-double učinak (19 poena, 19 skokova), Derick Favors dodao je 17, a Rodney Hood i George Hill po 14 koševa.

Elfrid Payton bio je daleko najefikasniji igrač Orlanda sa 28 poena, devet skokova i devet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi