Fantastični Đedović nije bio dovoljan Bayernu u Blaugrani

Odigran susret prvog kola Eurolige

Fantastični Đedović nije bio dovoljan Bayernu u Blaugrani

Barcelona je u okviru prvog kola Eurolige večeras na svom terenu ugostila minhenski Bayern. Susret je završen pobjedom domaćina rezultatom 83:81. 

Katalonci su u susret sa Bayernom ušli kao veliki favoriti, ali Bayern je pokazao da ima potencijal ove sezone. Nakon prvih deset minuta susreta rezultat je bio 19:19. 

Nastavila je ekipa Svetislava Pešića u istom ritmu i u drugoj četvrtini susreta. Barcelona je ovu četvrtinu riješila u svoju korist rezultatom 25:24. Domaćin je nakon prvog poluvremena imao prednost 44:43. 

Treću četvrtinu na krilima našeg Nihada Đedovića koji je postizao poene i razigravao saigrače mnogo bolje je otvorio minhenski Bayern. Tako je dvije minute prije kraja druge četvrtine rezultat u Barceloni bio 59:54 za Bavarce. 

Barcelona je ipak u posljednjih deset minuta susreta ušla sa sa prednošću, a najzaslužniji za to bio je Juan Carlos Navarro. Nakon 30 minuta igre domaćin je vodio rezultatom 62:59. 

Barcelona je zaigrala mnogo bolje u posljednjoj četvrtini susreta. Na otvaranju četvrtog perioda izabranici Xavija Pascuala napravili su seriju 6:0 i došli do prednosti 68:59. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Uspjela je Barcelona zadržati prednost u posljednjih deset minuta susreta. Katalonci su slavili rezultatom 83:81. 

Najefikasniji u redovima minhenskog Bayerna bio je naš Nihad Đedović sa 19 postignutih poena, dok je 16 dodao John Bryant. Kod domaćina 16 poena postigao je Justin Doellman. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.