Fantastični Kikanović vodio Enisey do prve pobjede

19 poena bh. centra

Fantastični Kikanović vodio Enisey do prve pobjede

M. Šljivak

Košarkaši Eniseya savladali su danas ekipu finsku ekipu Bisons u 3. kolu VTB lige s uvjerljivih 99:79 uz fantastičnu partiju Elmedina Kikanovića.

Bisonsi su dobili prvi period 24:22, ali je Enisey nakon toga počeo s dominacijom. Već u drugoj dionici su uspjeli stvoriti šest poena prednosti (49:43), da bi ključna u ovom susretu bila treća četvrtina.

Ovaj period je Enisey uvjerljivo dobio 28:15, te je nakon 30 minuta igre pobjednik već bio poznat. Mirnom igrom u posljednjoj četvrtini ruski tim je lagano sačuvao prednost, te je stigao do prve pobjede.

Elmedin Kikanović je bio sjajan. Ubacio je 19 poena uz samo jedan promašaj iz igre, a imao je i šest skokova. Kosta Perović je dodao 18, Sava Lešić 17, a double-double učinak je imao DJ Cooper (10 poena i 13 asistencija).

Ian Hummer je za goste ubacio 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.