Fantastični Mirza Teletović presudio Timberwolvsima!

Sjajna partija i pogođen šut za pobjedu

Fantastični Mirza Teletović presudio Timberwolvsima!

Košarkaši Phoenix Sunsa prekinuli su niz poraza u sinoćnjem meču protiv Minnesota Timberwolvesa.

Sunsi su slavili pobjedu 107:104, a do trijumfa su stigli nakon veoma borbene i neizvjesne utakmice. Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj košarci, a domaći na kratki odmor odlaze sa dva poena prednosti (27:25).

Druga dionica donosi daleko bolju partiju Timberwolvesa koji prave 12 poena prednosti i na odmor odlaze sa deset razlike (57:47).

Ipak, nastavak meča donosi nešto bolju partiju Sunsa koji se već u trećoj četvrtini uspjevaju približiti na sami minus dva, da bi u posljednjoj dionici rezultat okrenuli u svoju korist.

Mirza Teletović je kod rezultata 104:104 sekundu prije kraja meča pogođenim šutem za tri poena zapečatio sudbinu Timberwolvesa.

Teletović je na parketu proveo 29 minuta i u tom periodu postigao 21 poen, te je imao osam skokova. Za tri poena je šutirao 5 od 9, dok je iz igre imao 7 od 12.





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti