Fantastični Stipanović vodio Trabzon do pobjede nad Tofašom

Sjajan nastup

Fantastični Stipanović vodio Trabzon do pobjede nad Tofašom

M. Šljivak

Košarkaši Trabzonspora savladali su danas u prijateljskom susretu ekipu Tofaša nakon produžetka rezultatom 93:92, a fantastičnu partiju je za ovaj tim odigrao bh. reprezentativac Andrija Stipanović.

Trabzon je jako dobro otvorio meč. Imali su prednost tijekom kompletne prve dionice, a nakon 10 minuta igre je bilo četiri poena prednosti za ovaj tim (25:21).

Zanimljivo je bilo i u drugoj dionici. Trabzon je zahvaljujući Stipanoviću, Seanu Marshallu i Gani Lawalu imao prednost, ali su na drugoj strani Lance Harris i Lamar Patterson održavali Tofaš u igri. Na odmor se otišlo s tri poena prednosti u korist Trabzonspora, 52:49.

Treća dionica donosi za nijansu bolju igru Tofaša. Preokrenuli su rezultat u svoju korist, te su u posljednju četvrtinu ušli sa poenom prednosti, 66:65.

Posljednja dionica je donijela dosta uzbuđenja. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a nakon regularnih 40 minuta rezultat je bio neriješen, 81:81.

Produžetak je također donio zanimljivu košarku. U samom finišu se ipak bolje snalaze košarkaši Trabzona, koji su na kraju slavili pobjedu rezultatom 93:92.

Andrija Stipanović i Sean Marshall su predvodili Trabzon do pobjede sa 18 poena, Gani Lawal je dodao 17, dok je na drugoj strani kod Tofaša Lance Harris ubacio 23, a Lamar Patterson 22 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.