Fener bez problema
Raspoložen za igru: Semih Erden (zakucava)

Tursko košarkaško prvenstvo

Fener bez problema

Bez mnogo problema je ekipa Fenerbahče Ulkera nadigrala sastav Aliage, u 21. kolu prvenstva Turske. Bilo je 103:76 za izabranike Bogdana Tanjevića među kojima vrijedi istaći učinak Semiha Erdena (18 p, 9 sk.). Emir Preldžić dodao je 10 koševa i 4 asistencije, a u timu nije bilo Damir Mršića zbog lakše povrede.

Pretposljednji Kepez ugostio je Banvit i na opšte iznenađenje stigao je do šeste pobjede u šampionatu (89:77). Bivši klub naših Sabita Hadžića i Edina Bavčića do slavlja su predvodili Fitch (18) i Traylor (13).

Derbi susret u nedjelju će odigrati Bešiktaš i Turk Telekom (Kenan Bajramović), dok će lider, Efes Pilsen, na teško gostovanje Erdemiru.

Poredak
1 Efes Pilsen 19-2 (meč manje), 2. GS CafeCrown 17-4, 3. Turk Telekom 16-5 (-), 4. FenerBahče Ulker 15-6, 5. BJK ColaTurka 12-9 (-), 6. Antalya BSB 12-9, 7. Mersin BSB 11-10, 8. Banvit 10-11…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.