Fener bez problema
U prvenstvu nešto bolje nego u Evorpi

Boša i Emir držepriključak za Efes Pilsenom

Fener bez problema

M. Maksimović

U posljednjem susretu 17.kola Turskog prvenstva (TBL), Fenerbahce Ulker je na svom parketu
savladao do ovog kola šestoplasiranu ekipu Erdemira 107:82. Pitanje pobjednika u ovom duelu jebilo riješeno već nakon prvog poluvremena u kojem je Fenerbahce ostvario veliku prednost od 20 poena razlike 59:39.

Emir Preldžić je na parketu proveo 20 minuta i u tom periodu je ubacio tri poena uz sedam skokova. Bogdan Tanjević u ovom susretu nije koristio usluge Damira Mršića, dok je prvi strijelac pobjedničke ekipe bio Roko Leni Ukić sa 18 poena. U poraženoj ekipi prvo je bio Leon Vernon Williams sa 17 poena. Raspoloženi košarkaši Fenerbahce su u šutu za dva poena imali velikih 67 %, dok su od 23 trice pogodili njih 12.

Nakon ove pobjede Fener i dalje drži drugo mjesto na tabeli sa omjerom pobjeda i poraza 15-2, dok je Erdemir sada poravnat sa Karsiyakom i Galatasarayem na omjeru 9-8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.