Fener izborio novo finale

BEKO Liga

Fener izborio novo finale

Košarkaši Fenerbahcea plasirali su se u finale turskog prvenstva nakon što su danas u gostima slavili pobjedu protiv Banvita rezultatom 70:65 i dobili seriju sa sigurnih 3-0.

U pobjedi Fenera Emir Preldžić je upisao 6 poena, 6 asistencija i 3 skoka, dok Damir Mršić nije ulazio u igru. Najefikasniji u redovima Fenera bili su Roko Leni Ukić i Oguz Savas koji su ubacili po 13 poena, a Mirsad Turkcan je dodao 12 poena i 5 skokova.

Prvo ime Banvita bio je bivši igrač Bosne Lance Williams, koji je upisao 22 poena i 5 skokova, a Baris Eremis je dodao 15 poena. U finalu će Fenerbahce igrati protiv velikog rivala Efes Pilsena koji je takođe sa 3-0 bio bolji od Bešiktaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.