Fener jedva do pobjede u Milanu, Realu derbi protiv CSKA
Foto: EPA

Euroliga, 2. kolo

Fener jedva do pobjede u Milanu, Realu derbi protiv CSKA

M. Šljivak

Aktuelni prvaci Evrope, košarkaši Fenerbahčea, večeras su upisali prvu pobjedu u novoj sezoni Eurolige. Kao gosti pobijedili su nakon produžetka Ax Armani Milano rezultatom 86:92.

Nisu izabranici Željka Obradovića lagano stigli do trijumfa kod veoma neugodnog rivala koji je pokazao da će ove sezone biti  veoma nezgodan za favorite.

Fener je nakon prve dionice imao dva poena prednosti (21:23), ali su domaći košarkaši u drugoj dionici preuzeli igru u svoje ruke i na odmor su otišli sa poenom prednosti, 38:37..

Treća četvrtina se ispostavila kao ključna u ovom duelu. Nešto jačom odbranom Fener je uspio da stvori solidnu prednost i na ulasku u posljednju četvrtinu imali su dvocifrenu prednost, 54:64.

Naravno, Armani se nije predavao. Bili su konstantna prijetnja, a odličnom igrom na nešto više od minut dolaze na samo minus dva, 75:77.

Potom večeras odlični Melli pogađa uz dodatno bacanje za plus pet (75:80), ali je na drugoj strani Theodore lagano probijao odbranu Fenera i ostavljao je nadu svom timu. Nakon greške u napadu Fenera domaći trojkom Micova na sedam sekundi prije kraja dolaze do izjednačenja rezultata na 80:80, a Feneru je ostao zadnji napad kojeg ne koristi Wanamaker i susret odlazi u produžetak.

Tamo Fener odigrava mnogo bolje i dolazi do prve pobjede u sezoni.

Kostas Sloukas je sa 17 poena predvodio Fener, po 16 su ubacili Luigi Datome i Brad Wanamaker, a treba istaći i Nicola Mellija koji je imao double-double učinak od 15 poena i 11 sokova.

Veliki derbi 2. kola odigran je u Madridu gdje je Real pobijedio CSKA iz Moskve 82:69.

Tokom kompletne utakmice Kraljevi su vodili u ovom duelu. Na poluvremenu su imali plus 12, 45:33, ali su dopustili gostima da se potpuno vrate u meč u trećoj dionici.

U tim trenucima igračima Reala nije ništa išlo od ruke. Ubacili su samo 11 poena u trećem periodu i u posljednju četvrtinu Real ulazi sa samo tri poena prednosti, 56:53.

Ipak, CSKA nije uspjela da dođe do velikog preokreta. Real je uspio da prelomi meč u svoju korist i da na kraju dođe do druge pobjede u sezoni.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Anthony Randolph sa 16 poena, a jedini dvocifren je bio još Luka Dončić sa 14 poena.

Na drugoj strani Will Clyburn je ubacio 15 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi