Fener metlom do finala prvenstva

Polufinalna serija prvenstva Turske

Fener metlom do finala prvenstva

E. Dindić

U okviru polufinala prvenstva Turske za košarkaše ekipa Fenerbahčea bez većih problema eliminirala je ekipu Darussafake Dogus sa 3:0 u seriji.

U večerašnjem trećem susretu  bez većih problema slavila je četa Željka Obradovića sa visokih 90:74. 

Od prve minute susreta vidjelo se da Darussafaka jednostavno ne može da parira Fenerbahčeu. Već nakon uvodnih 10.minuta susreta ekipa iz Istanbula imala je dvocifrenu prednost. Prvi period završen je rezultatom 26:14. 

U drugom periodu pokušavali su domaći da što više smanje zaostatak. Međutim gosti su rutinski održavali prednost, pa je tako nakon 20 minuta susreta rezultat glasio 46:35 u korist Fenera. 

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Nastavak susreta ne donosi mnogo uzbuđenja, domaći košarkaši ne uspijevaju da smanje ubjedljivu prednost gostiju, dok ekipa Željka Obradovića rutinski održava stečenu prednost. Na kraju sigurnih 90:74, za 3:0 u seriji i plasman u finale prvenstva.

Kod domaće ekipe James Anderson postigao je 21 poen, Brad Wanamaker dodao je 17 poena.  Fenerbahče  predvodio je Bogdan Bogdanović sa 19 poena dok je Bobby Dixon susret završio sa 15 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi