Fener osmi put prvak Turske

Bešiktaš nemoćan

Fener osmi put prvak Turske

E. Škorić

Košarkaši Fenerbahčea slavili su u četvrtoj utakmici finalne serije play-offa za prvaka Turske protiv Bešiktaša nakon produžetaka i stigli su večeras do titule.

Fener je imao 3:0 vodstvo u seriji i večeras je imao prvu meč-loptu, a izabranici Željka Obradovića nisu propustili priliku da dođu do osme titule u Turskoj. Slavili su večeras sa 98:94 nakon produžetka.

Gosti su bolje krenuli u meč, a prvu četvrtinu su vodili sa 24:19. Ipak, sredinom druge dionice Bešiktaš prelazi u vodstvo i stiže do plus pet na poluvremenu (47:42).

Iako su domaći imali i 13 poena prednosti u zadnjoj četvrtini, Fener je uspio da se vrati i da u finišu meča dođe na minus dva, a oda nevjerovatnim greškama domaćih igrača izabranici Željka Obradovića došli su u situaciju da osvoje titulu u zadnjim sekundama, no Dixon, Kalinić i Udoh su promašili.

U produžetku je ipak Fener došao do pobjede i sa maksimalnih 4:0 su okončali finalnu seriju. Podsjećamo, ranije su igrači Fenera osvojili i naslov prvaka Evrope na Final Fouru Eurolige u Istanbulu.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Strawberry je ubacio 20 poena u redovima Bešiktaša, Kenan Sipahi je dodao 22, Roll 15, Vladimir Štimac je ubacio 13 poena. Kod gostiju Vesely je bio sjajan sa sa 26 poena i 11 skokova, Bogdanović je ubacio 23 uz devet asistencija, a Ekpe Udoh 12 poena, dok je Bobby Dixon ubacio 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije