Fener 'preživio' Olympiacos, Bogdanović brojao do 27

23. kolo Eurolige

Fener 'preživio' Olympiacos, Bogdanović brojao do 27

Fenerbahče i Olympiacos odigrali su jako uzbudljiv meč u Ulker Sports Areni, a nakon dosta preokreta slavio je domaći tim rezultatom 67:64.

Četa Željka Obradovića na poluvremenu je imala +6 (40:34), ali su gosti sjajno odigrali u trećoj dionici i pred ulazak u posljednju četvrtinu stekli devet poena prednosti (56:47).

U posljednjih 10 minuta domaći košarkaši odradili su jako dobar posao u defanzivi, te su sveli ekipu iz Pireja na samo osam poena (20:8) i tako došli do 15. pobjede u sezoni, koja ih je zadržala na četvrtoj poziciji.

Olympiacos je večeras upisao sedmi poraz (16-7), ali je i dalje ostao na trećem mjestu.

Srbijanski košarkaš Bogdan Bogdanović bio je daleko najefikasniji igrač susreta sa 27 postignutih poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U redovima gostiju prednjačio je Erick Green sa 17 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi