Fener razbio Panatu i plasirao se na Final Four

Euroliga

Fener razbio Panatu i plasirao se na Final Four

E. Škorić

Košarkaši Fenerbahčea plasirali su se na završni turnir Eurolige u Istanbulu.

Nakon dvije vezane pobjede u Atini protiv Panathinaikosa, Fener je večeras pred svojim navijačima slavio uvjerljivo i u trećem meču, pa je tako izborio plasman na završni turnir u Istanbulu. Večerašnji meč završen je rezultatom 79:61.

Domaćin je 6:0 serijom otvorio večerašnji meč, ali su se gosti brzo vratili, a nakon prve četvrtine rezultat je bio 18:17.

Očekivano malo poena u ovom susretu, a na poluvremenu Fener je imao vodstvo 37:30 i bio je sve bliže pobjedi kako je odmicalo vrijeme.

U trećoj dionici Fener je imao dvocifrenu prednost, da bi u zadnjih 10 minuta razbio nemoćne Grke i na kraju je ostvario i više nego uvjerljivu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Bobby Dixon je ubacio 13 poena u pobjedi Fenera, James Nunnally 12, a po 10 poena ubacili su Ekpe Udoh, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić i Luigi Datome. Kod gostiju K.C. Rivers je ubacio 16, a Chris Signleton 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi