Fener se “naljutio”
Damir Mršić postigao je tri poena

Tursko košarkaško prvenstvo, 15. kolo

Fener se “naljutio”

Fenerbahče Ulker konačno je odigrao meč onako kako se to od njega očekuje. U susretu 15. kola protiv Karsiyake euroligaš je slavio sa visokih i ubjedljivih 94:48. Čini se kao je ulazak u Top-16 fazu Eurolige djelovao pozitivno na sastav Bogdana Tanjevića koji je u duelu sa Karsiyakom djelovao ubojito, bez imperativa, sa mnogo atraktivnih akcija (Mršić je postigao tri poena).

Fenerbahče je imao loš start u prvenstvu Turske, no čini se da kako vrijeme odmiče “kanarinci” hvataju pravi ritam i formu.

Efes Pilsen, lider na tabeli, imao je mnogo problema u duelu sa domaćim Mersinom. Tim koji neće nastaviti takmičenje u evropskoj eliti slavio je sa 69:68 čime je zadržao vodeću poziciju, ali su čelnici kluba i navijači i dalje ogorčeni jer su za plasman u Top-16 Eurolige smatrali da je u ovom trenutku prioritet. Da je kojim slučajem Ataman izgubio u Mersinu vjerovatno bi već pakovao kofere. Ovako, ostaće na klupi još jedno vrijeme…

Poredak
1. Efes Pilsen 14-1, GS CafeCrown 12-3, Fenerbahče Ulker 11-4, Turk Telekom 10-5, BJK ColaTurka 8-7, Mersin 7-8, Darussafaka 7-8, Banvit 8-6…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.