Fener slavio u Kaunasu, Galata srušila "Kraljeve"

24. kolo Eurolige

Fener slavio u Kaunasu, Galata srušila "Kraljeve"

Košarkaši Fenerbahčea savladali su kao gosti Žalgiris rezultatom 76:67, na otvaranju 24. kola Eurolige.

Ekipa Željka Obradovića na poluvremenu je imala pola koša zaostatka (31:30), da bi u nastavku podigla nivo igre i došla do rezultatskog preokreta.

Fener je do 16. pobjede u sezoni vodio Ekpe Udoh sa 16 poena, sedam skokova i pet asistencija, a pratili su ga Bogdan Bogdanović i Melih Mahmutoglu sa po 14 koševa.

Kod domaćina se istakao Paulius Jankunas sa 15 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Veliku senzaciju priredio je Galatasaray, koji je na domaćem terenu savladao lidera na tabeli, madridski Real, sa 87:84 (25:20, 24:26, 24:14, 14:24).

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Austin Daye je bio prvo ime kod Galate sa 20 postignutih poena, dok je najefikasniji kod gostiju bio Anthony Randolph sa 16 pogodaka. Luka Dončić je dodao 13 poena, osam skokova i isto toliko asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi