Fener slavio u Milanu, Panata sigurna protiv Turowa

Euroliga, grupa C, 6. kolo

Fener slavio u Milanu, Panata sigurna protiv Turowa

E. Škorić

Jedan od derbija šestog kola grupne faze Eurolige odigrali su Armani Milano i Fenerbahče, a gosti iz Istanbula slavili su sa 80:74.

Fener i Milan su klubovi koji će najvjerovatnije uz Barcu i Panathinaikos izboriti prolaz u drugu fazu iz grupe C. 

Milan je želio da se izjednači s Fenerom po broju pobjeda, no turski klub je u Italiji upisao četvrtu pobjedu, potpuno zasluženo. 

Početne mintue i skoro cijela prva dionica pripala je gostima iz Istanbula, ali je Milano vodio 23:21 nakon isteka prve dionice. U nastavku je Fener dominirao, pa je na odmoru imalo plus sedam (44:37).

Najveću prednost Fener je imao na kraju treće četvrtine (62:49), da bi domaći uspjeli uvesti meč u neizvjesnu završnicu odigravši dobro zadnju četvrtinu.

Ipak, bez Gentilea, sa previše neiskorištenih šuteva za tri poena, Milano nije uspio da napravi potpuni preokret i izbjegne četvrti poraz. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ricky Hickman (14) i Semir Erden (12) su predvodili Fener, dok je Andrew Goudelock ubacio devet poena. Marshon Brooks je briljirao u Milanu sa 17 poena, dok je Samardo Samuels ubacio 13 poena.

Panathinaikos je u Poljskoj sa 79:69 savladao Turow u još jednom susretu grupe C.  Poljacima je ovo bio peti poraz i na dnu su tabele, dok je Panata na omjeru 4-2, baš kao i Fener. Vodeća Barca, koja je ranije razbila Bayern, ima 6-0 omjer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.