Fener tricama uništio Panathinaikos

Odluka pala u trećoj četvrtini

Fener tricama uništio Panathinaikos

U duelu proslavljenih trenerskih imena, Fenerbahce Željka Obradovića je nadigrao Panathinaikos Duška Ivanovića 84:62. Baš kako su prvu utakmicu dobili, košarkaši Panathinaikosa su izgubili drugu. Presudio je vanjski šut, onaj Fenera za tri poena. ono što je svakako bilo olakšavajuće i jednim i drugim jeste činjenica da nije velikog imperativa, jer su oba sastava izborila TOP 16.

Iako smo nakon prvog poluvremena imali rezultat koji je obećavao neizvjesnu završnicu, to se nije dogodilo. Gosti iz Atine upadaju u rupu iz koje nije bilo izlaza. Do polovine treće četvrtine, Fenerbahce je napravio velikih 19:6, do kraja iste dionice prednost domaćeg sastava je narasla do velikih i nedostižnih 67:48. Gosti jednostavno nisu mogli zaustaviti vanjski šut Fenera,

Goudelock je pogodio četiri trice, Hickman jednu, ukupno je do kraja utakmica cijela ekipa ubacila deset trica. Šut Panathinaikosa  za dva poena je bio 46 posto, Fenerbahce je imao prednost u skoku, po pet više kako u defanzivi, tako i u ofanzivi.

Gledajući statistiku igrača, Goudelock je bio prvi strijelac Fenera sa 18 poena, Erden drugi sa četiri poena manje i sedam skokova, dok su Vesely i Hickman dodali po 12 odnosno deset poena. Kod Panathinaikosa je bio usamljen A.J.Slaughter sa 20 poena, ali je promašio sedam trica.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.