Fenerbahče bolji od Bostona

NBA Live Europe turneja

Fenerbahče bolji od Bostona

Prva utakmica donijela je i prvo iznenađenje u ovogodišnjem izdanju NBA Live Europe turneje.

Sjajnom igrom Fenerbahce Simonea Pianiganija, donio je „euroligašima“ osmu pobjedu u duelima sa NBA momčadima. Fenerbahce je tokom cijele utakmice kontrolisao igru i rezultat, te je prednost koja je u pojedinim trenutcima iznosila i dvanaest poena razlike sačuvao do samog kraja utakmice.

Boston je posljednji put vodio na samom početku druge četvrtine. Ali krenimo redom, nakon igre koš za koš u početnih par minuta prve četvrtine, prvu osjetniju prednost ostvario je Fenerbahce. Prvo je trojkom Onana prednost narasla na šest poena, da bi razlika u broju postignutih poena rasla i nakon toga pa je polovinom prve četvrtine na semaforu stajalo 18-8, zahvaljujući 11-0 seriji domaćina.

Ipak Celticsi se vraćaju na krilima Rajona Ronda, isti igrač pogodio je trojku dvije sekunde prije kraja prvog perioda i donio Bostonu prednost 27-26. Sa tim rezultatom odlazi se na odmor. Ušao je Fenerbahce sjajno i u drugu četvrtinu utakmice, dvije trojke Bojana Bogdanovića za svega par sekundi, te sjajni Romain Sato bili su prevaga "Fenera" u drugom periodu utakmice.


Fenerbahce na poluvrijeme odlazi sa 10 poena prednosti, rezultat na polovini igre iznosio je 55-45. Drugo poluvrijeme počelo je kao i prvo, igra koš za koš, pa je na polovini treće četvrtine rezultat glasio 68-58. Jedan od najljepših trenutaka utakmice desio se u završnici treće četvrtine, sjajna asistencija Andersena za Bogdanovića koji zakucavanjem sa dvije ruke završava akciju Fenerbahcea. Treća četvrtina okončana je prednošću odličnog Fenera 79-72.

Posljednji period igre donio je bez ikakve dvojbe i najljepše detalje meča. Prvo je makedonski reprezentativac Lester Bo McCaleb dva puta sjajno probio reket Celticsa, i položio lijevom rukom, da bi potom nešto slično pokušao i Preldžić, ali ga sjajnom rampom zaustavlja Fab Melo. I kada su svi očekivali da se Boston vrati u utakmicu nakon sjajne serije Jeffa Greena koji je utakmicu završio sa 16 postignutih poena, Sato je pogodio šut za tri poena, te za svoj ukupno 24, te doveo Fenerbahce u vodstvo od 97-91.

Ispostavilo se da je to konačni rezultat i velika pobjeda Fenera, koji rekli bi nikada jači ulazi u novu sezonu Eurolige. Pored sjajnog Sata, u ekipi Fenerbahcea odličan je bio i McCaleb sa 21 poenom,

dok je odlični Bogdanović dodao 11. Kod gostiju uz Greena 16 poena postigao je i Sullinger. Pierce je postigao 8, Rondo 13, dok je Garnett dodao svega šest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije