Fenerbahce iznenadio u Moskvi

Drugi poraz CSKA u TOP 16 fazi

Fenerbahce iznenadio u Moskvi

Košarkaši Fenerbahcea priredili su večeras iznenađenje pobijedivši u Moskvi ekipu CSKA rezultatom 81:75.

Već nakon prve četvrtine bilo je jasno da je Fenerbahce u Moskvu došao s namjerom da pobijedi, jer je domaći tim ostao limitiran na samo deset poena u isto toliko uvodnih minuta. Mnogo bolja druga dionica ponudila je povratak CSKA u utakmicu, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 39:37 za turski tim.

Nastavak utakmice donosi egal utakmicu u kojoj se bolje slalazi tim iz Istanbula koji je na kraju slavio rezultatom 81:75 i tako došao na korak od plasmana u naredni krug takmičenja.

Goudelock i Vesely su sa po 14 poena bili najefikasniji igrači pobjedničkog tima, dok je najviše poena na meču ubacio Nando De Colo (18).

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, grupa F:

CSKA - Fenerbahce 75:81

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti