Fenerbahče jedva protiv Bamberga

Euroliga, prvo kolo

Fenerbahče jedva protiv Bamberga

Košarkaši Fenerbahčea slavili su u prvom kolu Eurolige protiv Bamberga rezultatom 67:66.

Gosti iz Njemačke su nešto bolje otvorili meč te su nakon prve četvrtine imali prednost od četiri poena razlike (22:18). Fenerbahčea je odgoovorio u drugoj dionici te su uspjeli da preokrenu rezultat i na odmor odu sa prednošću. Bilo je 18:11 u drugoj četvrtini.

Nastavak meča donosi izjednačenu košarku. Igralo se koš za koš, a u veoma zanimljivoj završnici Fenerbahče se nešto bolje snašao i na kraju su slavili pobjedu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Do trijumfa ih je vodio Bogdan Bogdanović sa 18 poena, dok su Udoh i Vesely dodali po 10. S druge strane, Darius Miller je ubacio 17 poena, dok je Nikos Zisis dodao 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi