Fenerbahce nakon velikog preokreta savladao Panathinaikos

Fener stigao zaostatak od 14 poena

Fenerbahce nakon velikog preokreta savladao Panathinaikos

D. Rakanović

Košarkaši Fenerbahcea savladali su večeras nakon velikog preokreta Panathinaikos sa 71:58 na gostovanju u prvoj utakmici četvrtfinala Eurolige.

Fenerbahce je nakon katastrofalne druge četvrtine, odličnom igrom u drugom poluvremenu sveo protivnika na samo 16 postignutih poena i ostvario ubjedljivu pobjedu.

Nakon što u prvoj četvrtini nijedna ekipa nije mogla da se rezultatski odvoji, u drugom periodu igre PAO je izrešetao koš Fenera i došao do 14 poena prednosti (42:28). Ipak, Fener u trećoj četvrtini sjajnom odbranom dopušta domaćima samo osam poena, i smanjuje zaostatak na samo dva poena (50:48). U posljednjem periodu, izabranici Željka Obradovića nastavljaju u istom ritmu i sjajnom odbranom rješavaju pitanje pobjednika i dolaze do važnog trijumfa.

Bogdan Bogdanović je bio najefikasniji u ekipi Fenerbahcea sa 23 poena. Pratili su ga Nikola Kalinić sa 16 i Bobby Dixon sa 13 poena. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U ekipi Panathinaikosa istakli su se KC Rivers sa 16 i Mike James sa 14 poena. 

Druga utakmica ove dvije ekipe igraće se u četvrtak u Atini sa početkom od 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti