Fenerbahče pregazio Darussafaku i poveo sa 1:0

Polufinale play-offa turskog prvenstva

Fenerbahče pregazio Darussafaku i poveo sa 1:0

D. Rakanović

Košarkaši Fenerbahčea savladali su večeras na domaćem terenu Darussafaku Dogus sa 94:72 i poveli sa 1:0 u polufinalnoj seriji play-offa turskog prvenstva.

Osvajač Eurolige je sigurnom igrom u drugoj i trećoj četvrtini slavio sigurnu pobjedu i došao do prednosti u polufinalu koje se igra na tri dobijene utakmice. 

Nakon izjednačene prve četvrtine (24:26), u drugom periodu izabranici Željka Obradovića pojačavaju ritam i na poluvrijeme odlaze sa osam poena prednosti (50:42). Pitanje pobjednika je i definitivno riješeno u trećem periodu igre, koji je Fener završio sa 15 poena prednosti. Fener ni u posljednjem periodu nije spuštao nogu sa gasa, nego je do kraja odigrao ozbiljno i čvrsto povećavši prednost na 22 poena razlike (94:72). 

U ekipi Fenera najefikasniji je bio Melih Mahmutoglu sa 18 poena. Pratili su ga Ekpe Udoh, James Nunnally i Nikola Kalinić sa po 12 poena, dok je Bobby Dixon ubacio 10 poena. 

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

U ekipi Darussafake istakli su se Scottie Wilbekin i Will Clyburn sa po 16 poena. 

Druga utakmica ovog polufinala na rasporedu je za dva dana, 31. maja sa početkom od 19 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi