Fenerbahče savladao Bešiktaš i u trećoj utakmici finala
Foto: EPA

Fener veoma blizu nove titule prvaka Turske

Fenerbahče savladao Bešiktaš i u trećoj utakmici finala

Fenerbahče je nakon "rovovske borbe" savladao Bešiktaš u trećoj utakmici finalne serije turske lige. Obradovićeva ekipa je nakon produžetaka došlo do gostujuće pobjede rezultatom 86:80 i tako povela sa 3:0 u seriji.

Utakmica se igrala u uzavreloj atmosferi, a treba istaći da je u nekoliko navrata bila i prekidana zbog incidenata koje su pravili navijači Bešiktaša.

Gosti su bolje otvorili susret, pa je prva četvrtina završena rezultatom 22:16 u korist Fenerbahčea, ali u drugoj četvrtini Bešiktaš igra dosta bolje, pa se na odmor odlazi izjednačenim rezultatom 36:36.

U drugom poluvremenu ni jedna ekipa ne uspijeva ostvariti značajniju prednost, a iako su domaćini imali vodstvo od tri poena pred sami kraj utakmice, Bogdanović pogađa trojku za 74:74, pa se otišlo u produžetke.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

U produžecima bolja igra Fenera čiji su se igrači činili odmornijim, pa slave pobjedu, i dolaze na samo korak od nove titule prvaka Turske.

Najefikasniji u ekipi Fenera je bio Bogdan Bogdanović sa 23 poena, a Mahmutoglu i Vesely su dodali po 12. Bešiktaš je predvodio D.J. Strawberry sa 22 ubačena poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi