Fenerova 'metla' aktuelnom prvaku Evrope
Foto: EPA

Real se oprostio od Eurolige

Fenerova 'metla' aktuelnom prvaku Evrope

Košarkaši Fenerbahčea su se večeras potpuno zasluženo plasirali na Final Four Eurolige, koji se igra u Berlinu.

Tim iz Istanbula je kao gost savladao ekipu Real Madrida rezultatom 75:63, čime je došao do ukupne pobjede od 3:0 i plasmana u samu završnicu ovog takmičenja.

Fener je na startu utakmice nagovijestio da je stigao po pobjedu, a na odmor je otišao s prednošću od 30:27. Odluka o pobjedniku meča u Madridu pala je u drugom poluvremenu, tačnije u trećoj četvrtini koju su košarkaši Fenerbahčea riješili u svoju korist sa 24:13 i tako stigli pred vrata pobjede.

U posljednjoj dionici, ekipa Željka Obradovića kontrolisala je tempo i rutinski privela meč kraju, te proslavila veliku pobjedu i 'metlu' protiv još uvijek aktuelnog prvaka Evrope, koji će biti onemogućen da brani titulu osvojenu u prošloj sezoni.

Najefikasniji igrač utakmice bio je sjajni Bogdan Bogdanović sa 17 ubačenih poena, a zanimljivo je da je sve postigao u drugom poluvremenu. U ekipi Fenera istakli su se još Udoh sa 15, Dixon sa 14 i Datome sa 13 poena.

U ekipi poraženog Real Madrida, najbolju partiju pružio je Sergio Rodriguez koji je ubacio 15 poena, dok je Gustavo Ayon dodao jedan poen manje.

Fenerbahče će se u polufinalu Eurolige u Berlinu sastati sa Laboral Kutxom, dok će drugi polufinalni par činiti CSKA i pobjednik iz duela Barcelone i Lokomotiva.

Euroliga, 1/4 finale:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real Madrid - Fenerbahče 63:75 (0:3)

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi