Fenomenalna partija Muse protiv Olimpije

Cedevita slavila sa 91:60

Fenomenalna partija Muse protiv Olimpije

E. Čaušević

Košarkaši Cedevite nedavno su počeli pripreme za novu sezonu, a danas su odigrali prijateljski meč protiv Olimpije.

Cedevita je osvojila treće mjesto na Sportanzo Kupu nakon današnje uvjerljive pobjede protiv Olimpije. Hrvatski tim je slavio sa čak 31 poenom razlike rezultatom 91:60. Odličan meč odigrao je bh. reprezentativac Džanan Musa koji je zbog privatnih obaveza propustio jučerašnji meč protiv Rogaške.

Ipak, Musa je danas pokazao da se nalazi u sjajnoj formi, te da lagano izrasta u startera zagrebačkog tima. Bh. košarkaš je danas protiv Olimpije postigao 26 poena, te je dodao pet skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte.

Pored Muse u ekipi Cedevite istakao se Nichols sa 21 poenom, dok je nekadašnji bh. reprezentativac Andrija Stipanović ubacio 11 poena. Narednu pripremnu utakmicu Cedevita igra u Laktašima u subotu protiv Igokee.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi