Fenomenalni Wright odveo Spartak u četvrtfinale Eurocupa

Wright nastavio sa odličnim igrama

Fenomenalni Wright odveo Spartak u četvrtfinale Eurocupa

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Zack Wright nastavio je sa odličnim partijama za svoj Spartak iz St. Petersburga. Njegov tim je večeras u 4. kolu grupe K Eurocupa savladao ubjedljivo Stelmet Zielina Gora rezultatom 81:54.


Wright je od samog početka vodio svoj tim. Nakon prvih deset minuta imali su samo poen prednosti 18:17, da bi u drugoj dionici na krilima našeg reprezentativca Spartak razbio goste iz Poljske 22:7, pa su  na odmor otišli sa 16 razlike 40:24.

I treća dionica je pripala Spartaku. Dobili su je 25:18, te su nakon 30 minuta igre riješili pitanje pobjednika jer su vodili sa 23 poena prednosti 65:42.

Završnih deset minuta pripalo je ponovo domaćem timu 16:12, koji je tako dodatno povećao prednost na konačnih plus 27.

Zack Wright je predvodio svoj tim do pobjede u ovom susretu sa 17 poena i osam asistencija uz samo dva promašaja iz igre. Za dva je Wright šutirao 6 od 7, za tri 1 od 2, dok je dva puta bio precizan sa slobodnih baacanja. Pored toga imao je i četiri ukradene lopte i dva skoka.

Ovom pobjedom Spartak je uz Lokomotiv siguran učesnik četvrtfinale Eurocupa iako su još dva kola do kraja grupne faze takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.