Fernandez: 'Delije' su brutalne

Košarkaš Reala

Fernandez: 'Delije' su brutalne

Španski košarkaš Rudy Fernandez izjavio je da voli da igra pod pritiskom i da je poseban utisak na njega ostavila atmosfera sa meča Crvena zveda - Real Madrid.

Njegov tim gostovao je prošle sezone u Beogradu u okviru grupne faze Eurolige, a tom prilikom crveno-bijeli upisali su pobjedu (94:88) uz veliku podršku sa tribina.

"Impresionirala me atmosfera u Beogradu. Bilo je brutalno. Njihovi navijači su sve vrijeme stajali i navijali bez prestanka. Takođe, nesvakidašnju amofeseru prošle sezone priredili su i naši navijači protiv Fenerbahčea. Nismo uspjeli da pobijedimo i plasiramo se na Final Four, ali nas je mnogobrojna domaća publika nakon meča nagradila aplauzom. Znali su da smo dali sve od sebe", izjavio je Fernandez za 'GQ' mahazin.

Iskusni bek šuter je ovog ljeta imao nekoliko ponuda iz NBA ligi, ali je ipak ostao vjeran Realu.

"Imao sam, između ostalog, razgovore sa ekipom Philadelphije, koja je prethodno dogovorila saradnju sa mojim velikim prijateljem Sergiom Rodriguezom. Ni u jednom trenutku nisam razmišljao da napustim Real. Ovdje sam zadnjih pet godina i oduševljen sam atmoferom u timu. Navikli smo se jedni na druge. To je najvažnije", dodao je španski košarkaš. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi