FIBA pomjerila termine kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

FIBA pomjerila termine kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

D. Rakanović
Teme:

Međunarodna košarkaška organizacija (FIBA) pomjerila je termine kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se igraju u novembru i februaru.

Sporni su bili takozvani “prozori” i nemogućnost da igrači iz NBA i Eurolige budu sa reprezentacijama. Prijedloge su slali i FIBA i Euroliga, a krajem septembra su sastali i generalni sekretar FIBA Patrick Baumann i predsjednik Eurolige Jordi Bertomeu.

Izvršni komitet FIBA je u utorak odlučio da mečeve kvalifikacija u terminu novembar 2017. i februar 2018. pomjeri sa četvrtka na petak.

Ova odluka je donesena pošto je FIBA prezentovala kompromisno rešenje predsednicima evroligaških klubova i ECA 25. septembra. Modifikacija kalendara, prema mišljenju FIBA, sada omogućava evroligaškim klubovima da se takmiče sa najboljim igračima, kao i da se istim košarkašima pruža mogućnost da igraju za reprezentacije.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi