FIBA u problemu: Igrači traže promjenu lopte

Ne žele igrati s Molten loptama

FIBA u problemu: Igrači traže promjenu lopte

M. Šljivak

Kapiteni reprezentacija koje nastupaju na Evropskom prvenstvu uputili su predsjedniku FIBA-e Horaciju Muraotoreu zahtjev za promjenu lopte s kojom se igraju utakmice.

Moltenova lopta "consistent touch" ne odgovora igračima. Oni su odlučili da upute zahtjev rukovodstvu FIBA i da zatraže da se lopta promijeni nakon Evropskog prvenstva.

Igrači su naglasili da imaju ogromnih problema s loptom, naročito pred kraj utakmica kada lopta bude sasvim mokra. Traže njeno hitno povlačenje nakon Eurobasketa, te da se nađe drugo rješenje s Moltenom, jer ona dosta utiče na nastup igrača na terenu.

Slična situacija dogodila se 2007. godine u NBA ligi. Igrači su se žalili na Spalding lopte, nakon čega je ovaj proizvođač promijenio lopte usred sezone.

FIBA i Molten će morati pronaći odgovarajuće rješenje za ovaj problem, jer očigledno da košarkaši nemaju više namjeru da igraju sa postojećom loptom

Molten je s FIBA-om potpisao ugovor do 2019. godine, a "consistent touch" je prvi put predstavljen javnosti 2015. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi