Finale prije finala pripalo Real Madridu
Foto: EPA

Velika pobjeda protiv CSKA

Finale prije finala pripalo Real Madridu

Večeras su u Madridu snage odmjerili, po mišljenju mnogih, dva najveća kandidata za titulu prvaka Eurolige - Real i CSKA. U vrlo zanimljivoj i do kraja neizvjesnoj utakmici, domaći tim je slavio sa 95:85.

Real je vodio većim dijelom prve četvrtine, ali je ona završena rezultatom 24:23 za CSKA. Domaći tim je krajem prvog poluvremena ušao u seriju i u jednom trenutku poveo i sa osam poena razlike, a na odmor se otišlo pri rezultatu 50:46.

Dinamična utakmica odvijala se i u trećoj dionici. CSKA je u dva navrata imala minimalno vodstvo, ali je Real ponovo u završnici četvrtine dodao u brzinu više i u posljednjih deset minuta ušao sa +4. 

Stečenu prednost Real je uspio održati i dodatno povećati, pa je na kraju slavio i sa dvocifrenom razlikom.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najbolji u pobjedničkom timu bili su Sergio Llull sa 24 i Jonas Maciulis sa 20 poena, dok su Gustavo Ayon i Anthony Randolph ubacili po 14. CSKA je predvodio Nando De Colo sa 18, dok je Miloš Teodosić dodao 13 poena.

Uprkos porazu, CSKA je i dalje prvoplasirani tim Eurolige sa skorom od 12 pobjeda i 4 poraza, dok je Real na drugom mjestu sa omjerom 11-5. Interesantno, Moskovljanima je ovo bio već treći uzastopni poraz u Euroligi, što se odavno ne pamti.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi