Fizdale: Kawhi je robot, on krvari antifriz
Foto: EPA

Trener Memphisa se našalio na račun Leonarda

Fizdale: Kawhi je robot, on krvari antifriz

D. Rakanović

Memphis ima jako težak posao u seriji protiv San Antonija da zaustavi njihovog najboljeg igrača Kawhija Leonarda. 

Leonard je odigrao dvije fantastične partije u dosadašnjem play-offu, a trenutno je na prosjeku od 34,5 poena iz 14 upućenih šuteva iz igre.

Trener Memphisa David Fizdale u šali je govorio da je Kawhi robot, kao i da krvari antifriz.

"Stajao sam pored njega na prošloj utakmici, on bukvalno nije disao. Moraću da provjerim pravila da bih vidio da li je dozvoljeno robotima da igraju u NBA ligi. Mislim da Popovich i njegova ekipa znaju nešto što je ne znam. Mislim da on krvari antifriz ili tako nešto. On je stvarno poseban igrač", rekao je Fizdale. 

Podsjetimo, Fizdale je kažnjen sa 30.000 dolara od strane NBA lige nakon druge utakmice play-offa zbog komentarisanja sudija, a igrači Memphisa su se složili i odlučili da plate tu kaznu umjesto trenera.

San Antonio vodi sa 2:0 u seriji, a treći susret na rasporedu je noćas u Memphisu sa početkom u 3:30 sati po srednjoevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi