FMP i Zagreb pobjedama otvorili drugi krug
FMP je odigrao odličnu prvu utakmicu

Eurochallenge

FMP i Zagreb pobjedama otvorili drugi krug

Večeras je počeo drugi krug takmičenja u Eurochallenge Cupu u kome nema baš puno naših igrača za razliku od prvog kruga gdje ih je bilo desetak.

Od njih nekoliko koliko ih je nastupilo najbolji utisak je ostavio Nemanja Gordić u dresu Budućnosti, a vrlo dobar je bio i Aleksandar Radojević, nažalost oba su poraženi.

Njemački Gottingen je drugi dio Eurochallenga počeo u velikom stilu, onako kako je završio i prvi dio. Kiparski Proteas je bio nemoćan u Njemačkoj (92:59). Ponovo je prvo ime Gottingena bio Ben Jacobson sa 21 poenom i 7 skokova, dok je Vasil Evtimov sa 12 poena i 7 skokova bio najbolji kod Proteasa.

FMP je pobjedom nad Artlandom 87:80 počeo drugi krug takmičenja. Utakmicu su igrači Vlade Đurovića rješili već u prvoj četvrtini (33:13), a kasnije je bilo kasno za povratak Dragonsa. Odličnu utakmicu je odigrao mladi Nemanja Protić koji je ubacio 19 poena, a Raduljica i Jeremić su postigli po 15 poena. Seggelke je sa 18 poena bio prvo ime Artlanda.

U istoj grupi s FMP-om je još jedan član NLB lige Zagreb. Zagreb je u najboljoj utakmici prvog kola bio bolji od Liegea u gostima sa 82:79. Damir Mulaomerović je upisao 27 poena i 7 asistencija, a Luka Zorić 22 poena i 7 skokova. Kod Liegea je prvo ime bio Will Thomas sa 21 poenom i 11 skokova, dok je Andrija Stipanović dodao 10 poena i 4 skoka.

U grupi K obe pobjede su slavili gosti. Budućnost je u Morači poražena od Calona sa 79:76, a naš reprezentativac Nemanja Gordić je s 15 poena bio najbolji igrač Budućnosti uz Gorana Jeretina koji je ubacio 20 poena. Schilb je sa 22 poena predvodio pobjednički tim.

U drugoj utakmici je talijanski Scavolini slavio na Kipru kod Apoela sa 76:70. Apoel je imao vodstvo sve do posljednje četvrtine koju Talijani dobivaju sa 20:13 i rješavaju utakmicu u svoju korist. Erik Williams je sa 15 poena predvodio Scavolini, dok je Aleksandar Radojević kod Apoela upisao 7 poena i 9 skokova.

Antwerpen je predvođen sjajnim američkim trojcem slavio u Turskoj kod Banvita sa 88:80. Hopkins je postigao 28, Black 19, a Gardner 18 poena, dok je Keith Simons kod Banvita postigao 20 poena. Lance Williams je upisao 13 poena i 7 skokova.

U drugoj utakmici ove grupe Enisey je sa 75:70 bio bolji od Roannea. Warrick je ubacio 21 poen kod Eniseya, dok je kod Roannea briljantnu partiju pružio Uchenna Nsonwu sa 23 poena i 16 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.