Fotsis završio profesionalnu karijeru, ali nastavlja igrati
Foto: EPA

Proslavljeni grčki košarkaš će igrati za Ilysiakos

Fotsis završio profesionalnu karijeru, ali nastavlja igrati

Proslavljeni grčki košarkaš Antonis Fotsis je prije nekoliko dana napustio Panathinaikos, te je odlučio okončati svoju profesionalnu karijeru. Ipak, 36-godišnji Fotsis će nastaviti igrati i to u amaterskom klubu Ilysiakos, u kojem je i započeo svoju karijeru.

Iskusni krilni centar je saopštio da njegova košarkaška karijera još uvijek nije došla kraju, ali da će u budućnosti igrati samo na amaterskom nivou u dresu Ilysiakosa, ekipe u kojoj je počelo njegovo "putovanje".

"Ne želim nastaviti igrati profesionalnu košarku u bilo kojem drugom grčkom ili evropskom klubu. Ali nisam završio s košarkom. Nastavit ću igrati na amaterskom nivou i odlučio sam da ću to raditi u Ilysiakosu...Nastavit ću se baviti svojim omiljenim sportom sve dok mi srce bude tako govorilo", istakao je Fotsis.

Antonis Fotsis je u svojoj karijeri nastupao za Ilysiakos, Panathinaikos, Memphis Grizzlies, Real Madrid, Dynamo Moskvu i Milano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi