Fotsis završio profi karijeru, vraća se u matični klub

Grčki veteran se vraća u Ilysiakos

Fotsis završio profi karijeru, vraća se u matični klub

D. Rakanović

Grčki košarkaš Antonis Fotsis odlučio je da završi profesionalnu karijeru, ali se još uvijek neće oprostiti od košarke.

Ovaj 36-godišnji krilni centar nije produžio ugovor sa Panathinaikosom i nastaviće igrati košarku tamo gdje je započeo karijeru u niželigaškom Ilysiakosu.

"Ne želim da nastavim sa igranjem na profesionalnom nivou u nekom drugom grčkom ili evropskom klubu. Nastaviću da igram košarku na amaterskom nivou i slijedeće sezone ću igrati u Ilysiakosu, koji je moj prvi klub, a povezan je sa mojoj prošlošću i sa mojim ocem", rekao je Fotsis. 

Grčki veteran u karijeri je pored Panathinaikosa i Ilysiakosa nastupao za Dynamo iz Moske, Real Madrid, i Olimpiju iz Milana. 

Potražite više informacija na temu Basket League:

U NBA ligi nastupao je za Memphis Grizzliese, ali je najveći trag ostavio u ekipi Pantahinaikosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi