Fournier: FIBA je veliko s**nje, rade to zbog novca
Foto: EPA

Francuz razočaran novim kalendarom takmičenja

Fournier: FIBA je veliko s**nje, rade to zbog novca

Košarkaš Orlando Magica i francuske reprezentacije Evan Fournier je izuzetno razčaran novim FIBA-inim kalendarom zbog kojeg će velikom broju košarkaša, kako onima koji igraju u Evropi, tako i onima koji brane boje NBA klubova, biti onemogućen nastup u kvalifikacijama za Svjetsko prevnstvo.

Fournier je za francuski Baskets-infos.com, osim o novom FIBA-inom kalendaru takmičenja, govorio i o razočaravajućem nastupu Francuske na proteklom EuroBasketu.

"Imali smo potencijal da pobijedimo! To je važilo i za još neke timove. Žao mi je zbog neuspjeha, ali Slovenci su jednostavno bili u misiji. Kada pogledate njihov spisak shvatite da oni nisu bolji od nas", izjavio je košarkaš Orlanda.

"Ipak, ti momci su bili u misiji, bili su dobro uigrani, ujedinjeni. Igrali su čvrsto, svako je imao specifiču ulogu i sve su oduševili. Bili su 'gladni', željeli su titulu. To je sve", istakao je Fournier, pa ukratko poručio šta misli o novom kalendaru FIBA-e:

"Pa, FIBA je veliko s**nje! Oni to rade samo zbog novca. To je sve."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi