Francuska pobijedila Tursku

Ženski košarkaški turnir

Francuska pobijedila Tursku

M. Šljivak

Košarkašice Francuske pobijedile su Tursku 55:39 u prvom meču grupe A košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Riju.

Turska je odigrala odlično prvu dionicu. Dobrom odbranom su zaustavile Francusku na samo osam poena, te su nakon prve dionice imale osam razlike, 16:8.

Međutim, Francuska je uzvratila u drugoj dionici. Potpuno su pregazile Tursku koja im je ubacila samo tri poena, ali slaba realizacija je spriječila Francusku da prelomi utakmicu. Ipak, na odmor su otišle s tri poena prednosti, 22:19.

Prednost francuskih košarkašica se dodatno povećala nakon 30 minuta igre (41:35), da bi u posljednjoj dionici konačno slomile otpor nezgodnih Turkinja za pobjedu u ovom meču.

Do trijumfa su Francusku vodile Miyem i Michel s po 14 poena, dok je Yilmaz kod Turske ubacila dva više.

Grupa A:

Turska - Francuska 39:55

TURSKA: Cakir 4, Canitez, Vardarli 10, Ural, Caglar 5, Alben, Yilmaz 16, Sanders 4, Cora, Uner, Senyurek, Kimyacioglu.

FRANCUSKA: Yacoubou 5, Miyem 14, Gruda 1, Michel 14, Ayayi 9, Skrela, Ciak 4, Johannes, Bouderra 4, Kamba, Epoupa 4, Amant.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi