Francuska protiv Kanade u finalu borbe za Rio

Kvalifikacijski turnir u Manili

Francuska protiv Kanade u finalu borbe za Rio

E. Škorić

Nekako i očekivano, Kanada i Francuska su danas iskoristile uloge favorita u mečevima protiv Novog Zelanda i Turske.

Košarkaši Kanade i Francuske igrat će u finalu turnira u Manili i pobjednik će na Olimpijske igre u Rio de Janeiro.


Kanađani su nešto ranije u Manili u prvom polufinalu sa 78:72 deklasirali Novozelanđane. 

Novi Zeland je vodio 25:23 prvi dio igre, ali je bilo izjednačeno na poluvremenu, no u trećoj dionici (16:12) Kanada stiže do preokreta, a na kraju i do pobjede od šest razlike. 

Cory Joseph je sa 23 poena opet bio glavni utimu Kanade, dok su Ejim i Thompson dodali po 13. Webster je na drugoj strani ubacio 21 poen, Abercrombie 16, a Webster 15 poena. 

U drugom polufinalu Francuska je razbila Tursku sa 75:63, opravdavši veliku ulogu favorita.

Francuzi su vodili 18:16 poslije prvih 10 minuta igre, a do poluvremena su povećali prednost na plus sedam. Do kraja su došli i do dvocifrene prednosti.

Heurtel je bio najefikasniji francuski igrač sa 17 poena, dok je De Colo dodao 13, a Lauvergne 11 poena. Omer Ašik je ubacio 19 poena, Erden i Muhamed su dodali po 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi