Francuska zasluženo osvojila Evropsko prvenstvo!

U finalu savladali Litvaniju

Francuska zasluženo osvojila Evropsko prvenstvo!

Mladi košarkaši Francuske osvajači su Evropskog prvenstva za juniore koje se održalo u turskom Samsunu.

Francuska je u finalnom meču bila bolja od Litvanije rezultatom 75:68 i tako stigla do zlatne medalje.

Francuzi su od samog početka nametnuli svoj tempo i najavili pobjedu. Poslije prve četvrtine su vodili sa 20:12, a prednost su sačuvali i do odlaska na odmor (36:28).

Litvanija se u trećoj dionici uspjela vratiti u utakmicu, ali su Francuzi dobrom igrom u posljednjoj četvrtini osigurali pobjedu i zlatnu medalju.

Najbolji igrač na utakmici bio je Ntilikina sa 31 poenom, od čega samo dva sa linije slobodnih bacanja. Fantastični francuski košarka je imao učinak 4/6 za dva i 7/10 za tri poena, a tome je dodao i tri asistencije.

U redovima pobjedničkog tima istakli su se još Doumbouya sa 15 i Tchouaffe sa 12 poena, dok je Litvance predvodio Kubolka sa 28 poena.

Francuska je do evropskog zlata došla sasvim zasluženo jer je ostvarila pobjede u svim svojim utakmicama. Francuzi su u četvrtfinalu savladali našu selekciju, a pobjede su upisali protiv Rusije, Slovenije i Srbije u grupnoj fazi, te Italije u polufinalu prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi