Francuskoj turnir, prva pobjeda Belgije
Francuzi sjajni

Pripremni mečevi

Francuskoj turnir, prva pobjeda Belgije

Kao što se moglo pretpostaviti, košarkaška reprezentacija Francuske pobjednik je turnira koji je igran u Strasbourgu.

Učesnik predstojećih dodatnih kvalifikacija za “Eurobasket 2009” u Poljskoj je u trećem meču turnira, koji je odlučivao o prvom mjestu, nadigrao selekciju Češke sa 84:66.

“Tricolori” su ponovo nastupili bez Tonyja Parkera koji je lakše ozlijeđen, ali će biti spreman za nastup u baražu.

Česi su bolje otvorili susret, ali su u drugoj dionici domaći serijom 15:2 preokrenuli rezultat i do kraja utakmice samo su povećavali razliku.

Nicolas Batum (15), Boris Diaw (13) i Florent Pietrus (12) bili su najbolji kod Francuza, dok je u poraženom sastavu bolji od ostalih bio Petr Benda (13).

Ono što nas najviše interesuje je igra Belgije, našeg rivala u Grupi A dodatnih kvalifikacija.

Belgijanci su na turniru u Francuskoj ostvarili prvu pobjedu. Slavili su nad slabašnom Austrijom (81:51), a najefikasniji su bili Yannick Driesen (16), Sam Van Rossom (13) i Piet De Bel (11).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti