Francuzi ili Rusi mogući rivali bh. košarkaša

Francuska pobijedila Srbiju

Francuzi ili Rusi mogući rivali bh. košarkaša

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacije Francuske osvojila je prvo mjesto u grupi D na Evropskom prvenstvu u turskom Samsunu. Francuzi su danas uz mnogo muke pobijedili Srbiju rezultatom 71:68.

Srbija je bolje ušla u meč. Poveli su 12:3, ali se Francuzi vraćaju na krilima Doumbouye. Prvi period dobijaju mladi francuski košarkaši 16:15, ali je Srbija većim dijelom utakmice imala prednost.

Na poluvrijeme su naši susjedi otišli sa pet poena prednosti (34:29), da bi prednost uspjeli zadržati i nakon 30 minuta igre, kada je bilo minus tri, 52:49.

Očekivano ušlo se u neizvjesnu završnicu. Mokoka je pogodio za 68:68, da bi potom Srbija izgubila loptu, pa su Francuzi dobili novi napad i priliku za vodstvo.

Diawara je pogodio uz faul za vodstvo Francuske 71:68, a Srbiji je ostalo 20 sekundi za napad. Nisu to iskoristili, pa je Francuska stigla do pobjede i kao prvi iz grupe idu dalje.

Dalje je prošla i Rusija, a Srbija i Slovenija će u borbu od 9. do 16. mjesta.

Sekou Doumbouye je predvodio Francusku protiv Srbije sa 31 poenom, dok je na drugoj strani Boriša Simanić ubacio 14.

Ovom pobjedom Francuska je potvrdila prvo mjesto i oni su mogući rivali selekcije Bosne i Hercegovine u četvrtfinalu. Da bismo ih izbjegli potrebno nam je prvo mjesto u grupi, a to nam donosi pobjeda nad Latvijom ili poraz do šest poena razlike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi