Francuzi, ipak, u drugom krugu
Pobjeda za drugi krug mladih Francuza

Završen prvi krug na Eurobasketu do 18 godina

Francuzi, ipak, u drugom krugu

Prvi krug na Eurobasketu za igrače do 18 godina, koji se igra u Litvaniji, završen je sinoć. Iako je u prva dva kola bilo nekoliko iznenađujućih rezultata, na kraju su plasman u drugi krug osigurali svi favoriti.

Litvanija je slavila pobjedu protiv Slovenije sa 90:68 i završila takmičenje u grupi A s maksimalnim učinkom, dok se od takmičenja oprostila Ukrajina, koja je pretrpjela poraz od Poljske (67:76).

Latvija je bila bolja od Španije sa 75:70 i završila na prvoj poziciji grupe B, a Francuska je pobjedom protiv Švedske rezultatom 57:42 osigurala plasman dalje.

Italija je doživjela minimalan poraz od Rusije (86:87), ali je ostala na prvoj poziciji u Grupi C, a pored njih dalje je prošla i Turska, koja je bila bolja od Bugarske sa 66:52.

Bogdan Bogdanović je sa 15 poena predvodio Srbiju do pobjede nad Njemačkom (68:61) i prve pozicije u grupi D, dok je na drugoj poziciji završila Hrvatska, koja je sinoć bila bolja od Grčke sa 73:61 uz 17 poena Roka Rogića.

Poredak po grupama:
A: Litvanija 3-0, Poljska 2-1, Slovenija 1-2, Ukrajina 0-3.
B: Latvija 3-0, Španija 2-1, Francuska 1-2, Švedska 0-3.
C: Italija 2-1, Rusija 2-1, Turska 2-1, Bugarska 0-3.
D: Srbija 2-1, Hrvatska 2-1, Grčka 2-1, Njemačka 0-3.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.