Francuzi novi evropski prvaci
Paul Lacombe je igrao odlično

Završeno EP za igrače do 20 godina u Hrvatskoj

Francuzi novi evropski prvaci

Košarkaši Francuske novi su prvaci Evrope u uzrastu do 20 godina. Francuzi su na EP-u koje se igralo u Hrvatskoj večeras u reprizi prošlogodišnjeg finala bili bolji od Grčke sa 73:62 i tako se revanširali Grcima za poraz od prošle godine.

Andrew Albicy je sa 20 poena, 5 skokova i 4 asistencije bio najbolji u pobjedničkom sastavu, Paul Lacombe je dodao 14 poena, dok je kod Grka najbolji bio Nikolaos Pappas sa 22 poena.

Bronza je pripala Španiji koja je bila bolja od Hrvatske sa 86:79 uz odličnu utakmicu Josepa Francha (23 poena, 4 asistencije), Rusija je u utakmici za peto mjesto bila bolja od Crne Gore sa 80:70, a Srbija za sedmo od Ukrajine sa 107:93.

Najbolji strijelac turnira je član reprezentacije Grčke Nikolaos Pappas sa 22.1 poenom po utakmici u prosjeku, najbolji skakač je Furkan Aldemir iz Turske sa 11.6 skokova po utakmici, a Francuz Andrew Albicy sa 6.1 asistencijom po utakmici je ponio titulu najboljeg asistenta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.