Francuzi otpisali nadolazeću zvijezdu

Alpha Kaba ne igra za Francusku

Francuzi otpisali nadolazeću zvijezdu

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vincent Collet napravio je zanimljiv potez 20-ak dana pred okupljanje selekcije u duelima kvalifikacija za plasman Svjetsko prvenstvo.

On je odlučio otpisati nadolazeću zvijezdu, 21-godišnjeg centra Alphu Kabu, aktuelnog košarkaša Asvela.

Kaba je navodno izrazio želju da predstavlja Gvineju i Collet ga je prekrižio sa spiska.

"Dobili smo informaciju da Kaba želi da nastupa za Gvineju i odlučeno je da se njegovo ime skloni sa spiska košarkaša", stoji u saopštenju KS Francuske.

Kaba se potom predomislio, ali bilo je kasno i odluka Colleta je bila konačna.

"Nikada nisam rekao da sam izabrao Gvineju. Želio sam samo vremena da razmislim i nisam izrazio naklonost reprezentaciji Gvineje. Izgleda su oni donijelu tu odluku umjesto mene", istakao je Kaba.

"Dali smo mu nekoliko dana da razmisli. Nije se javljao na telefon i donijeli smo odluku da više na njega ne računamo. Ta odluka je donesena nakon što je Gvineja poslala pismo u kojem traži da računaju na njega", rekao je Patrick Beesley, tehnički direktor KS Francuske.

Kaba važi za nadolazeću zvijezdu.  Gledaoci u regioni su ga mogli gledati u dresu Mege za koju je nastupao od 2015. do 2017. godine, da bi tokom ljeta pojačao Asvel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi