Francuzi pobjedom nad Slovačkom izborili prvo mjesto u grupi

Bh. juniori završili na drugom mjestu

Francuzi pobjedom nad Slovačkom izborili prvo mjesto u grupi

E. Čaušević

Juniorska selekcija Francuske savladala je danas Slovačku (68:54) u posljednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva.

Francuska je danas uspjela upisati drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu koje se igra u Slovačkoj upravo protiv domaće selekcije. Ovom pobjedom Francuska je završila na prvom mjestu u grupi D ispred selekcije Bosne i Hercegovine koja je danas poražena od Latvije.

Juniori Francuske nešto opuštenije su ušli u ovaj meč što se vidjelo nakon prvih dest minuta kada je Slovačka vodila sa 17:15. Međutim, tada su Francuzi ubacili u veću brzinu i brzo preokrenuli stvari u svoje ruke. Slovačka je pokušala da pruži što bolji otpor, no na kraju je Francuska zasluženo slavila sa 68:54.

Najefikasniji u selekciji Francuske večeras je bio Fevrier sa 16 poena, dok su Beyhurst i Mballa dodali po deset poena. U selekciji Slovačke istakao se Majercak sa 11 poena.

Francuska je završila prva u našoj grupi i u šesneastini finala će igrati protiv posljednjeplasirane selekcije u grupi C, dok će naš tim igrati protiv selekcije koja bude na trećem mjestu. To će biti poznato nakon susreta Litvanije i Grčke. U slučaju da Litvanija pobijedi onda ćemo mi igrati protiv njih, a u slučaju da izgube igramo sa Slovenijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi