Francuzi prejaki za bh. juniore

Francuzi prejaki za bh. juniore

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas od vršnjaka iz Francuske rezultatom 60:42, na Evropskom prvenstvu u Latviji.

Mladi Francuzi su bili bolji tokom cijele utakmice. Već nakon prvih 10 minuta igre stvorili su osam poena prednosti 18:10, da bi izabranici Nenada Markovića zaigrali nešto bolje u drugom periodu, te su uspjeli smanjiti prednost na poluvremenu na pet razlike 31:26.

Ipak, u nastavku potpuna dominacija Francuza. Podizali su lagano svoju prednost, te su na kraju slavili sa 18 poena prednosti 60:42.

Boutille je predvodio Francuze sa 18 poena, dok je kod našeg tima duo  Karamatić- Lakić ubacio po 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.