Francuzi razbili Fince, u četvrtfinalu igraju s Litvanijom

SP za kadete

Francuzi razbili Fince, u četvrtfinalu igraju s Litvanijom

E. Škorić

Mlada košarkaška reprezentacija Francuske uvjerljivom je pobjedom NAD Finskom (60:38) stigla do četvrtfinala Svjetskog prvenstva.

Francuska, selekcija koja nas je jedina porazila na SP-u u Španiji, lako se u osmini finala obračunala s Finskom.

U meču sa malim brojem poena, Francuzi su dominirali. Imali su 16:11 vodstvo nakon prve četvrtine.

Do poluvremena, ta prednost je išla na plus 11 (34:23). U trećoj četvrtini prikazana je sva nemoć Finaca, koji su za 10 minuta igre ubacili svega dva poena!?

Poslije tri perioda igre, Francuska je vodila 48:25, te je bilo jasno da je ona poslije Litvanije drugi učesnik četvrtfinala. Upravo Francuska i Litvanija će odmjeriti snage u narednoj rundi.

Francuska - Finska 60:38

Francuska: Kayouloud 6, Beyhurts 4, Mballa 0, Goetz 0, Rucklin 0, Pons 11, Dorez 2, Sarr 2, Abah 2, Bazille, 2 Hoard 21, Fevrier 10.

Finska: Waxlax 4, Pihlajamaki, Gustavson 5, Heinonen 3, Antikainen 3, R. Waxlax 6, Valtonen 9, Jantunen 4, Lammi, Syrjamaki, Jaakkola 4, Villa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije