Francuzi razbili Grke, čekaju boljeg iz meča BiH - Italija

Borba za plasman od 5. do 8. mjesta

Francuzi razbili Grke, čekaju boljeg iz meča BiH - Italija

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija Francuske pobijedila je Grčku s uvjerljivih 81:53 u borbi za plasman od 5. do 8. mjesta na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj.

Francuzi su odigrali odličan meč, zasluženo su stigli do trijumfa i sutra će se boriti za petu poziciju protiv pobjednika meča BiH - Italija.

Već nakon prve dionice bilo je jasno da će Francuzi imati glavnu riječ u ovom susretu. Imali su plus 11 (22:11), a s boljom igrom su nastavili i u drugoj četvrtini, te su na odmor otišli sa plus 16, 40:24.

Drugo poluvrijeme ne donosi ništa novo. Grčka je izgledala potpuno bezidejno, Francuzi su maksimalno koristili svaku grešku protivnika i na kraju su došli do uvjerljive pobjede i boriće se sutra za peto mjesto. Grčka će razigravati za sedmo mjesto.

Ivan Fevrier je predvodio Francusku sa 21 poenom, Briki je dodao 19, dok je kod Grka jedini dvocifren bio Kalaitzakis sa 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi